išči po strani:
A+
prijavaregistriraj se A-
 
Glavna izbira
Vsebina
Kdo je na strani?
4 uporabniki/ov!
(2 na modulu: Forum )
Članov: 0
Gostov: 4

Pregledujete temo:   1 Anonimnih uporabnikov

 « 1 2 3 (4)

Odgovori Zadeva
Re: Kačje ride in ograja

Novinec
Se je pridruľil:
6/7/2007 5:22
Od LOGATEC
Skupina:
Registrirani uporabniki
Objave: 7
Odsoten
Eno stvar je potrebno razumeti... Vsakdo, ki ima ustrezno urejeno registracijo motornega vozila, se lahko vozi po katerikoli cesti brez omejitve števila ponovitev - razen če je z dodatnim pravnim aktom drugače določeno.

To pomeni, da ne glede na to, ali Planinčani to želijo, ali ne - motociklisti se bodo vozili čez ta odsek ceste - preprosto zato, ker je to regionalna cesta proti obali in imajo do tega vso pravico. In če se bo kateremu izmed njih zahotelo se nekajkrat zapeljati po ridah navzgor in navzdol, je to njegova pravica.

Rešitev problema je v drugačnem načinu razmišljanja. Glede na to, da motoristi raje uporabljajo regionalne ceste, kakor avtoceste, je vsak motorist, ki se pelje skozi Planino potencial v višini dobrih 4-ih evrov (jurja po starem). Toliko je nareč njegov "prihranek", ker ne plačuje cestnine.

Koliko tega potenciala bo Planina izkoristila, pa je stvar iznajdljivosti Planinčanov samih... Glede na eno največjih frekvenc motornih koles v Sloveniji pa tukaj govorimo o več milijonih evrov potenciala.

Del tega denarja bi se dalo uporabiti tudi za namestitev protihrupne ograje, ki bi prebivalcem Kačje vasi omogočilo večjo kakovost bivanja...

Za samo umiritev prometa skozi naselje pa obstaja za to pristojna inštitucija imenovana policija. Namestitev stacionarnega merilnika hitrosti v Planini je tako ali tako že v planu, zvočna sredinska črta tudi... Ne pozabite pa še enega dejstva: povečana prisotnost in poostren nadzor policije bo po žepu udaril tudi lokalno prebivalstvo. Pomislite samo na ustreznost delovnih strojev in stopnjo alkoholiziranosti voznikov le-teh.

Torej... razmišljati je treba o rešitvi problema, ne pa problem napihovati. Toliko o "metrih v glavi".

Objavljeno: 4/10/2007 6:40
Premesti objavo v druge aplikacije Premesti


« 1 2 3 (4) 


Lahko berete temo.
Ne smete odpreti nove teme.
Ne smete odgovarjati.
Ne smete urediti svojih objav.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete dodati ankete.
Ne smete glasovati v anketi.
Ne smete pripenjati datotek.
Ne smete objavljati brez odobritve.[Napredno iskanje]

planina.si je na spletu že od aprila 1999 | izvedba: petkovsek.net
Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda te strani se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani.